Krökens gästhus i faluröd träfasad och blåa inträdesdörrar

Kröken

Ett pensionat där du känner dig som hemma

Kom till Småland och upptäck det genuina Sverige. Känn igen dig i miljöerna från böckerna av Astrid Lindgren. Visste du att sagoparken Astrid Lindgrens Värld ligger bara 50 km från Kröken? Du njuter av tystnaden i Emhult, en liten by omgiven av skog och vacker natur.

Vår bas är en gammal gård, ett av de äldsta husen i byn Emhult och byggdes omkring år 1800. På gården har vi byggt ett nytt sanitetshus med dusch och en vedeldad bastu. I trädgården står också en badtunna med varmt vatten, där du som gäst kan koppla av.

Vårt nya pensionat togs i drift under sommaren 2013. Den innehåller fyra duplex rum för varje fem personer. Var och en med två sovrum och toilet. Sovrummet på bottenvåningen har en dubbelsäng men detta kan omvandlas till två enkelsängar om så önskas. Sovrummet på övervåningen har tre bäddar. Om men bara hyr en del av enheten delar men toaletten. Dush fins bara i bastuhus.

Vi strävar efter en personlig kontakt med våra gäster och hoppas att våra gäster även spenderar tid tillsammans och njuter av naturen och våra aktiviteter. Därför har vi heller ingen TV på rummen.

I huvudbyggnaden serveras frukostbuffé och på kvällen kan du avnjuta en enkel måltid med lokala råvaror.

Vi har inget gästkök, så det inte är möjligt att laga din egen mat men du får gärna använda grillen och ute kök i trädgården om du önskar.

På grund av de många trösklar och trappor är vår plats tyvärr inte tillgänglig för rullstolsanvändare.

 

Fler bildar hittar du i vart album

Priser 2022

  • Lågsäsong / högsäsong (1/7-15/8)
  • Nedre våningen rum (2 personer) 950:- / 1250:-
  • Övre våningen rum (3 personer) 1050:- / 1390:-
  • Fullständig enhet (5 personer) 1800:- /2100:-
  • Extra säng 200:- / 200:-
  • Frukost 95:- / 95:-